Επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΣΚ για το Clawback

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΣ Κέρκυρας 

To ΔΣ του ΙΣ Κέρκυρας, αφού άκουσε τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών του, αφουγκραζόμενο την έντονη ανησυχία   και αγανάκτησή τους  και ερχόμενο σε επαφή με όλες τις συνδικαλιστικές  και επιστημονικές ενώσεις του κλάδου, που πανελληνίως  έχουν δικαίως  ξεσηκωθεί,  κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

          Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ γνωστοποίησε στους συμβεβλημένους εργαστηριακούς ιατρούς το Clawback A’ Eξαμήνου 2018 με ατομικά ηλεκτρονικά μηνύματα την Παρασκευή 3/5/2019 .

          Οι εργαστηριακοί γιατροί καλούνται ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να πληρώσουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις των ασφαλισμένων .

          Ένα μέτρο που νομοθετήθηκε εξ αρχής καταχρηστικά ως μνημονιακή παράμετρος για την εφαρμογή του κλειστού προϋπολογισμού, ο οποίος αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση , με δέσμευση (!!!) τη σταδιακή του εξάλειψη (ως μνημονιακή υποχρέωση και αυτή!!!!) έχει εδραιωθεί και επιταθεί !

          Τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα επιδόματα και οι παροχές δεν συνάδουν με την εφαρμογή του Clawback! Πλέον πρόκειται ξεκάθαρα για υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονται για τους εργαστηριακούς ιατρούς για εκτελεσθείσες εξετάσεις στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας!

          Οι εργαστηριακοί γιατροί είναι Έλληνες πολίτες όχι μόνο με υποχρεώσεις αλλά και ίσα δικαιώματα με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό !

          Σας εγκαλούμε να ακυρώσετε άμεσα την εφαρμογή του Clawback από δω και στο εξής και να υπάρξει κούρεμα των ήδη επιβεβλημένων ποσών των Clawback λόγω υποκοστολόγησης της αποζημίωσης το 2016, η οποία προφανώς διπλασίασε την πλασματική οφειλή μας και κατά συνέπεια το cb.

          Απαιτούμε κάθε παραπεμπτικό που εκτελείται να αποζημιώνεται στο ακέραιο! Αν δεν μπορείτε να το αποζημιώσετε μην το εκδίδετε !

            Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!!

Ο ΙΣΚ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ  ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!!!