Ο ΙΣ Κέρκυρας για τις εκλογές του ΠΙΣ

Μετά από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 08/05/2019, το ΔΣ του ΙΣ Κέρκυρας μετά από διεξοδική συζήτηση, κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι καταδικάζει την αυθαίρετη, καταχρηστική και παράνομη καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ από τον Υπουργό Υγείας κ Ξανθό Ανδρέα, ο οποίος επέλεξε να προτάξει την πολιτική σκοπιμότητα πάνω από θεσμική του υποχρέωση. Έκρινε ότι η Υπουργική Απόφαση είναι εξόχως αόριστη, τυπολατρική, αντιδημοκρατική, αλλά και εν τέλει παράνομη.

          Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις στον ιατρικό κόσμο και είναι εντελώς άδικη και ετεροβαρής, αφού τα μόνα πράγματα που επικαλείται ο κ Υπουργός είναι: (α) ότι του εστάλησαν από τον ΠΙΣ τα φωτοαντίγραφα των εκλογικών εγγράφων αντί των πρωτοτύπων, (β) ότι οι σταυροί προτίμησης υποψηφίου για το ΔΣ του ΠΙΣ, σε επανακαταμέτρηση από τη νόμιμη Εφορευτική Επιτροπή, ευρέθησαν λιγότεροι κατά 20 περίπου, χωρίς μάλιστα η νέα αυτή καταμέτρηση των σταυρών να  αλλάζει ούτε και την ονομαστική σύνθεση του νέου ΔΣ του ΠΙΣ.

          Η διοίκηση του ΠΙΣ προέκυψε μετά από απόλυτα νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες με συντριπτική πλειοψηφία 62%. Η νέα διοίκηση του ΠΙΣ εκφράζει την επιθυμία της ιατρικής κοινότητας για μία νέα πορεία, με όραμα και στόχο έναν ΠΙΣ αντίστοιχο των μεγάλων Ευρωπαϊκών Συλλόγων, ισχυρό διεκδικητή των συμφερόντων των ιατρών, δυναμικό και αξιόπιστο σύμβουλο της πολιτείας με αυξημένες αρμοδιότητες, δραστηριότητες και κοινωνική παρέμβαση.

          Σε μια περίοδο που τα προβλήματα στον Υγειονομικό χώρο έχουν γιγαντωθεί (ΠΦΥ – Νοσοκομεία) και αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τους πάντες είναι ο γόνιμος διάλογος για την επίλυσή τους, η Κυβέρνηση πραξικοπηματικά επιλέγει να φιμώσει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το Ανώτατο Συλλογικό  όργανο των ιατρών και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, με παρεμβάσεις καθεστωτικού τύπου που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

          Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τη νεοεκλεγείσα νόμιμη διοίκηση του ΠΙΣ. Ζητούμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης, την επικύρωση των εκλογών και την αυτονόητη επιστροφή στην  ομαλότητα και στη δημοκρατία. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη νομιμότητα και την τάξη καθώς και τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κόσμου, προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας.