Πρόγραμμα | 2ο Σεμινάριο: «Μαιευτική Αιμορραγία. Διαχείριση και Αντιμετώπιση Βήμα-Βήμα» | 18 Νοεμβρίου 2023 | Κλινική Ιασώ

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μήτρας-Πλακούντα διοργανώνει το 2ο Σεµινάριο: «Μαιευτική Αιµορραγία: ∆ιαχείριση και Αντιµετώπιση Βήµα-Βήµα», το οποίο θα πραγµατοποιηθεί στις 18 Νοεµβρίου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του «ΙΑΣΩ».

Το Σεµινάριο απευθύνεται σε όλους τους Μαιευτήρες Γυναικολόγους, Ειδικούς αλλά και Ειδικευόµενους, καθώς και σε όλους τους Επαγγελµατίες Υγείας που εµπλέκονται στην διαδικασία του τοκετού. Στόχος του είναι να τους εφοδιάσει µε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία στην αναγνώριση και αντιµετώπιση της Μαιευτικής Αιµορραγίας και του ∆ιεισδυτικού Πλακούντα.

Το Θεωρητικό µέρος του Σεµιναρίου περιλαµβάνει οµιλίες και διαδραστική παρακολούθηση χειρουργείων ∆ιεισδυτικού Πλακούντα. Στο Πρακτικό µέρος (Hands On), οι συµµετέχοντες θα  εκπαιδευτούν σε τεχνικές αναγνώρισης αλλά και ελέγχου της Αιµορραγίας µε την εκπαίδευση στις Αιµοστατικές Ραφές B-lunch και στην εφαρµογή του Bacri Balloon.

Οι οµιλίες των έµπειρων στο θέµα της Μαιευτικής Αιµορραγίας οµιλητών προσεγγίζουν το θέµα από την πλευρά της Απεικόνισης και της έγκαιρης διάγνωσης των περιστατικών ∆ιεισδυτικού Πλακούντα, από την Κλινική καθηµερινή πρακτική µέσω της αναγνώρισης των πιθανών περιστατικών, φτάνοντας στην φάση της αντιµετώπισής τους στο Χειρουργείο ή στην Αίθουσα Τοκετών.

Επιπλέον στα πλαίσια του Hand On δίνεται η ευκαιρία στους συµµετέχοντες να  παρακολουθήσουν σε µικρές οµάδες µαγνητοσκοπηµένες επεµβάσεις ∆ιεισδυτικού Πλακούντα ταυτόχρονα µε σχόλιο και συζήτηση.
 
Δείτε περισσότερα εδώ.