Επιστολή ΙΣΚ για ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά ατομικής προστασίας των γιατρών

Δείτε την επιστολή του Συλλόγου προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΠΙΣ:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυραςεκφράζει την έντονη ανησυχία του, λόγω της αδυναμίας τις τελευταίες μέρες να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας για τα μέλη του και κυρίως για εκείνα που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν τα αναγκαία αποθέματα. Κατόπιν αυτού σας γνωστοποιούμε ότι υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η υγεία των ιατρών και των πολιτών.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς οι γιατροί καλούνται απροστάτευτοι να διαχειριστούν ασθενείς - πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά και ασυμπτωματικούς φορείς.

Είμαστε όλοι εν δυνάμει φορείς του ιού και μέσο διασποράς του.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο, ώστε να προμηθευτούμε το συντομότερο τα προαναφερόμενα υγειονομικά υλικά και να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους συνανθρώπους μας".