ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Κέρκυρας, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προσκοπείου στο Φαληράκι με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης Κοινού για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων, που υλοποιεί το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ώστε να διαφυλάξουμε τα αντιβιοτικά.

Η ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού εστιάζει στους ακόλουθους 3 άξονες:

  • Πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Τις ομιλίες πραγματοποιούν Ιατροί-Λοιμωξιολόγοι, μέλη και συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα.

© 2015 Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Σχεδιασμός & ανάπτυξη: Webits