Άτυπη συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΚ με τον Υπουργό Υγείας

Μετά το πέρας των εργασιών του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων, με θέμα "Υποδομές Υγείας", πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΚ με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία συζητήθηκαν κυρίως θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί, συμβεβλημένοι και μη με τον ΕΟΠΥΥ( ΕΦΚΑ, φορολογία, clawback-rebate, συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ).
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε προφορικά ότι :
-        Θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους ιατρούς, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε δημόσιες δομές, ή είναι  συμβεβλημένοι ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ. 
-        Δέχθηκε ότι  το Clawback και το Rebate είναι άδικα αλλά, δυστυχώς για τους εργαστηριακούς, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μεγάλος αριθμός δόσεων.
-        Στις νέες συμβάσεις με τους εργαστηριακούς το Clawback θα είναι κλιμακωτό.
-        Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για καθορισμό ετησίου πλαφόν εξετάσεων ανα ΑΜΚΑ και ICD ή ανα εργαστήριο, λόγω πιθανής χρέωσης τους ασφαλισμένου μέσα από αυτό το πλαίσιο.
-        Επανέλαβε ότι προχωρά ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού και για τους συμβεβλημένους Ο/Ι οι μηνιαίες αποδοχές τους δε θα ξεπερνούν τα 1300-1400 ευρώ.
-        Επίσης όσον αφορά τις λοιπές ειδικότητες θα ζητηθεί διάθεση χρόνου του ιατρείου τους για εξέταση ασφαλισμένων με κλείσιμο των ραντεβού από κεντρικό σύστημα.
-        Έγινε κατανοητό το ότι θα πρέπει στις νέες συμβάσεις να λειφθεί υπόψιν το αβάστακτο ύψος ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.
Ο Ιατρικός Σύλογος Κέρκυρας θα συνεχίσει να είναι αρωγός και υπέρμαχος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες και απειλητικές για την επιβίωσή τους.

© 2015 Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Σχεδιασμός & ανάπτυξη: Webits