Δωρεάν εξετάσεις Ελαστογραφίας ήπατος - ΣΑΗΕ "Προμηθέας" στην Κέρκυρα 14-18/11/2022

Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης του περασμένου μηνός Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ενημερώνει το κοινό για την εκ νέου συνεργασία του με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ”ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, για την επανάληψη της διοργάνωση της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, με τίτλο «Δουλεύει για ‘σένα!», στα πλαίσια των δράσεων και των προγραμμάτων για την προαγωγή και την προστασία της Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας.

Η δράση του μηνός Νοεμβρίου, θα επαναληφθεί με δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για την συμμετοχή σε αυτήν.

Οι εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος θα γίνουν από εκπαιδευμένο προσωπικό, από την εταιρεία Ενδοσκοπική, με την υποστήριξη και καθοδήγηση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Κερκυραϊκό  Σύλλογο Προστασίας Ατόμων που Πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και το Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ του Δήμου μας.

Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, στον ισόγειο χώρο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του   Δήμου μας στη διεύθυνση Μαντζάρου 7 στην πόλη της Κέρκυρας, από τη  Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, τις πρωινές ώρες 10:00 – 14:00.

Επίσης, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022,  θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις  ελαστογραφίας, στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά στη περιοχή Άγιος Ιωάννης στη Δ.Ε.Παρελίων.

Σημειώνουμε, ότι η εξέταση της ελαστογραφίας ήπατος είναι μη παρεμβατική και η ερμηνεία των εξετάσεων γίνεται από Ηπατολόγο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου ”ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” στον αριθμ. τηλεφώνου : 2110122102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και συντονισμός προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19.