ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ (IVF) & ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ 29 ΜΑΪΟΥ 2023

Ανακοινώνεται το Δ΄ Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο, με τίτλο: “Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF) 2”, το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά, την Δευτέρα 29 Μάιου 2023, στην αίθουσα Ν. Λούρος, του ΜΗΤΕΡΑ.
 
Τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα αποτελούν σήμερα “επιδημία” για την κοινωνία και η συνύπαρξη Αυτοάνοσου Ρευματικού Νοσήματος και κύησης παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα.
 
Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
1)η ενημέρωση ιατρών και ασθενών πως η τεκνοποίηση γυναικών και αντρών με Αυτοάνοσο Ρευματικό Νόσημα είναι πλέον εφικτή - υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
2)η επίτευξη σωστής επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων στο πεδίο της Αναπαραγωγής, είναι επιβεβλημένη.
 
Η Αυτοανοσία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Αναπαραγωγής.
 
Σε αυτό το Σεμινάριο, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, θα γίνει αναφορά εκτενώς στο κομμάτι της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF).
Η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, αποτελεί μία τεράστια ενότητα στην οποία η Αυτοανοσία και – κατ’ επέκταση - τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα εμπλέκονται.
Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και κρίσιμα επιτεύγματα στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Στο Δ' Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο αντικείμενο, από το ΜΗΤΕΡΑ, το ΕΚΠΑ, το Νοσοκομείο Έλενα, και το ΙΑΣΩ.
Τα Μετεκπαιδευτικά Συνέδρια είναι αφιερωμένα στην Αγία Άννα, Προστάτιδα των Άτεκνων ζευγαριών.
 
Δείτε εδώ
το Επιστημονικό Πρόγραμμα