4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί μια ευκαιρία για την Ένωση για τον Παγκόσμιο Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), τα μέλη της και το κοινό να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στοχευμένες, τοπικά προσαρμοσμένες και εφικτές στην πράξη ενέργειες που θα μειώσουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο καρκίνος.
Η Ένωση για τον Παγκόσμιο Έλεγχο του Καρκίνου (ΕΠΕΚ – UICC) ενώνει την αντικαρκινική κοινότητα στην κοινή προσπάθεια να μειωθεί η παγκόσμια επιβάρυνση από τον καρκίνο, να προωθηθεί περισσότερη ισότητα και να ενσωματωθεί ο έλεγχος του καρκίνου στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα για την υγεία και την ανάπτυξη.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική κοινωφελής οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας. Εφέτος συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς δράσης (ιδρύθηκε το 1958), προσφέρει ανελλιπώς και δωρεάν τις υπηρεσίες της στην ενημέρωση του πληθυσμού, την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, τον αντικαπνιστικό αγώνα, την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής, τη διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων, τη φιλοξενία ασθενών, την ψυχοκοινωνική συμβουλευτική καθώς και σε πλήθος άλλων τομέων και δραστηριοτήτων...

Δείτε περισσότερα στο συνημμένο αρχείο

© 2015 Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Σχεδιασμός & ανάπτυξη: Webits