29η Επιστημονική Ημερίδα "Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική" || Σάββατο 04 Μαρτίου 2023 - Δείτε το τελικό επιστημονικό πρόγραμμα!

Η 29η Επιστημονική Ημερίδα «Επίκαιρα θέματα στην Παιδιατρική» διοργανώνεται από την Ακαδημία Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Παιδιατρική και τη Β ́ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Η ημερίδα στοχεύει στη συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση όλων των παιδιάτρων που μάχονται καθημερινά για την εξασφάλιση της υγείας των παιδιών και εφήβων, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Η πανδημία Covid-19 δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην παιδιατρική, έτσι στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά τόσο με το ανοσολογικό όσο και με το ψυχοκοινωνικό χρέος στην μετα-Covid εποχή. Επίσης θα παρουσιασθούν διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις σε γνωστά «κλασικά» παιδιατρικά νοσήματα, οι οποίες στοχεύουν στην έγκαιρη πρόληψη αλλά και την σωστή αντιμετώπιση.

Το βήμα των ειδικευομένων στην Παιδιατρική αποτελεί θεσμό της Κλινικής μας, έτσι θα αναλυθούν πρακτικά βασικά θέματα χρήσιμα για ειδικευόμενους και ειδικούς.

Δείτε περισσότερα εδώ.