21.06.2023 | Διαδικτυακή ομιλία «Μεροληψίες στην Έρευνα και στην Επιστήμη» από τον Δρα Γιάννη Ιωαννίδη (Stanford University)

Η επιστημονική προσπάθεια αποτελεί μια από τις κορωνίδες της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά είναι και επιρρεπής σε πολλαπλές μεροληψίες. Οι μεροληψίες αυτές έχουν τόσο μεθοδολογικό, όσο και ηθικό χαρακτήρα. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση για τους αποφοίτους του, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενήσει διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Μεροληψίες στην Έρευνα και στην Επιστήμη» από τον διεθνούς φήμης Δρα Γιάννη Ιωαννίδη, Καθηγητή Παθολογίας, Επιδημιολογίας, Πληθυσμιακής Υγείας και Βιοστατιστικής στο Stanford University των ΗΠΑ.

Η τηλεδιάλεξη, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 20:00 μ.μ. και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3XViDqP.

Σύνδεσμος προ-εγγραφής (ως τις 18/06) για βεβαιώσεις παρακολούθησης: https://forms.office.com/e/nLbjgeMqjk

Η παρουσία μεροληψιών δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης και της μετάφρασής της σε χρήσιμες εφαρμογές σε ζωτικούς τομείς όπως η ιατρική και η δημόσια υγεία και άλλους χώρους όπου η επιστημονική έρευνα μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Η ομιλία του Καθηγητή Ιωαννίδη θα διερευνήσει και θα συζητήσει το ευρύτερο πεδίο των μεροληψιών και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψής τους.

Δείτε περισσότερα στο συνημμένο αρχείο.